Novi ciklus besplatnih radionica za devojčice i devojke

103

Centar za proizvodnju znanja i veština (CPZV) organizuje novi ciklus besplatnih radionica za devojke pod nazivom „Snažna ja”, koje će biti održane 23. februara, 1. i 7. marta u prostorijama Centra, Bulevar Jovana Dučića 25.

Radionice su namenjene učenicama šestog, sedmog i osmog razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolkama. U zavisnosti od toga koliko prijava bude, organizatori iz Centra će napraviti dve grupe, jednu za devojčice iz osnovne škole, a drugu za one iz srednje.

Do sada je CPZV organizovao veliki broj radionica koje se tiču mentalnog zdravlja i komunikacije te će i ovaj ciklus biti posvećen temama o pronalaženju sebe, ljubavi, suočavanju sa stresom, boljoj organizaciji, kao i o pesimizmu i optimizmu. Kako saznajemo, radionice u novembru i decembru su imale odziv veći od očekivanog te će se iz tog razloga teme ponoviti.

Osnivač Centra Tatjana Lazor Obradović je za naš list nedavno istakla da su se na devojke fokusirali zbog istraživanja o mentalnom zdravlju mladih u Vojvodini, sprovedenog pre oko tri godine. Na uzorku od gotovo 2.000 devojaka iz Vojvodine došli su do rezultata da su naši mladi više izloženi stresu nego njihovi vršnjaci u zemljama u okruženju.

Osim radionica, devojčice, ali i dečaci, mogu se javiti i na besplatna individualna savetovanja s mladim psiholozima. Iz Centra poručuju da mladi koji se jave ne moraju da imaju problem nego da mogu i da se konsultuju s psiholozima ukoliko su oko nečega nesigurni ili žele da ih pitaju nešto što nikog drugog ne mogu.

Za radionice, kao i za savetovanja prijavljivanje je pozivom ili porukom preko „Vibera” na broj 065/923-09-66 (Svetlana) ili 061/206-92-14 (Ana), kao i pozivom na broj kancelarije 300-666-4 ili putem „Fejsbuk” stranice.

Izvor: Dnevnik.rs