U žabaljskoj sportskoj hali saniran parket

103
Фото: Хала изграђена 80-их година служи пођеднако школској деци, спортистима и рекреативцима
Фото: Хала изграђена 80-их година служи пођеднако школској деци, спортистима и рекреативцима

Sanacija parketa u sportskoj hali u Žablju završena je, nakon dva meseca, kako je i bilo najavljeno krajem novembra, kad je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio Žabalj i kad je potpisan ugovor o finansiranju posebnog programa za investiciono održavanje žabaljske sportske hale.
Reč je o investiciji vrednoj tri miliona dinara, u kojoj je resorni sekretarijat učestvovao sa 2,6 miliona dinara, a preostali deo sredstava obezbedila je lokalna samouprava.Predsednik opštine Čedomir Božić posetio je žabaljsku sportsku halu, gde se uverio da je sanacija parketa završena u potpunosti i na očekivani način.

– Nastavićemo sa ulaganjem u razvoj sporta i sportske infrastrukture, jer je jedan od ciljeva lokalne samouprave da novi i rekonstruisani sportski objekti budu puni mladih građana, da što više njih uključimo u sportske aktivnosti- kazao je Božić i dodao da na godišnjem nivou Opština Žabalj izdvaja oko 15 miliona dinara za sportske organizacije.Pokrajinski sekretar Vladimir Batez rekao je, prilikom posete, da je rekonstrukcija hale u Žablju od višestrukog značaja, jer ovoj dvorani gravitiraju dve osnovne škole, jedna srednja, te svi sportski klubovi iz ove sredine.

Postoji velika potreba da ovaj sportski objekat bude rekonstruisan i dobro je što je opštinsko rukovodstvo prepoznalo da je to jedan od prioriteta za razvoj školskog, kao i vrhunskog sporta, rekao je tada Vladimir Batez.

Kako je dogovoreno još tokom novembarske posete, Sekretarijat će i u 2020. godini pomagati Opštini Žabalj u krupnoj investiciji kao što je kompletna rekonstrukcija jedne od najlepših sportskih hala u Vojvodini, jer ovaj sportski objekat, izgrađen još 80-ih godina služi pođednako školskoj deci, sportistima i rekreativcima.