Ministar Šarčević uručio Svetosavske nagrade

106
Izvor: Grad Novi Sad

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević uručio je Svetosavske nagrade ustanovama i pojedincima koji su, prema oceni stručne komisije, u prethodnoj godini značajno unapredili prosvetu i obrazovanje u Srbiji.

Ministar Šarčević je istakao da je “Svetosavska nagrada” jedna od najlepših, najvažnijih nagrada koju pojedinac ili institucija u Srbiji mogu da dobiju.

“Još jednom čestitam svim laureatima i dobitnicima svetosavske nagrade i mislim da jesu uzor za sve one koji će tu nagradu dobiti ” rekao je ministar.

Gradonačelnik Novog Sada, jedan od dobitnika svetosavske nagrade, rekao je da ulaganje u obrazovanje, nije samo ulaganje u rekonstrukciju i izgradnju škola i vrtića, već i ulaganje u decu, podsetivši na praksu grada da promoviše uspešne učenike, ustanovljivanje Vidovdanske nagrade, obezbeđivanje besplatnog boravka dece u državnom vrtiću i subvencije za privatne, kao i to da grad obezbeđuje besplatne udžbenike za sve prvake.

“Ja doživljavam ovu nagradu kao nagradu za ceo grad, za Novi Sad i za sve Novosađane, sve profesore, nastavnike, učitelje, sve đake i sve ljude koji su uključeni u obrazovno – prosvetni sistem Grada Novog Sada” rekao je Vučević.

“Čim je vezana za Svetog Savu i Svetosavlje mislim da nema ništa dičnije od toga”, rekao je Šarčević i naglasio da je teško doći u krug predloženih kandidata za nagrade i da Komisije imaju težak zadatak da izmere svačiji doprinos.

Nagrađeno je 28 kandidata u više kategorija.