Novosadski Indeks vredno radi

232
Foto: Dnevnik.rs

Sa pripremama za prolećni deo prvenstva Novosadske fudbalske lige otpočela je drugoplasirana ekipa Indeksa.

Pod budnim okom trenera Vase Orlovića i pomoćnika Stevana Ocokoljića, Vladimira Šipke i Marka Subašića trenira 20 fudbalera. Ambicije „studenata“ su da se domognu višeg ranga -Vojvođanske lige.

– Pred nama je sezona u kojoj želimo da klub podignemo na još viši nivo kako igrački tako i takmičarski da prvenstvo završimo na prva tri mesta. Sigurno da nam predstoji žestoka borba sa konkurentima pre svih jesenjim prvakom Jedinstvom, Novim Sadom i TSK -om. Verujem da ćemo se dobro pripremitii spremni dočekati premijeru sa Bačkom iz Đurđeva,a na kraju ili kao prvi ili kroz baraž se domoći višeg ranga – kaže sportski direktor Radivoje Knežević.

I pored velikih obaveza i rada sa mlađim kategorijama Vasa Orlović će nastaviti započeti posao sa najboljom selekcijom.

– Iza nas je rezultatski uspešna polusezona u kojoj smo ostvarili solidne rezultate i ono što se od nas očekivalo- visok plasman. U pripreme za prolećnu trku ulazimo iskusniji sa velikim željama da pokušamo da sustignemo prednost Jedinstva i direktno se plasiramo u Vojvođansku ligu. Imamo i drugu opciju da to uradimo i kroz baraž utakmice, ali i obavezu da se na kraju sezone plasiramo među prve tri ekipe – objašnjava Orlović.

Osim borbe za najviši plasman Orlović napominje i afirmaciju mladih igrača.

– Tokom jeseni šansu je dobilo neklko talentovanih momaka. I na proleće sem višeg ranga prioritet je afirmacija mladih. Tu pre svih mislim na kapitena omladinaca Vladimira Vukašinovića, Milana Stojanovića, Aleksandra Lavreka i Nikole Šepe. Tu su i novajlije talentovani Andrej Petrović (Novi Sad) i Ognjen Palačković(Proleter) – kaže trener Orlović.

Pripreme će „studenti“ odraditi na Đačkom igralištu i terenu sa veštačkom podlogom SC“Sajmište“.

– I pored zaostatka od sedam bodova verujem da prednost Rumenčana nije nedostižna.Uz treninge dva puta dnevno formu ćemo „vijati“ kroz pripremne utakmice. Prvi rival biće nam 8.februara Sloga (Erdevik), a potom ćemo igrati još sa novosadskom Mladostom, pa sa Bačkojaračanima, a generalka je sa Borcem iz Šajkaša – optimista je Orlović.

Izvor: Dnevnik.rs