Tržnica dobit ulaže u obnovu opreme, vitrina, tezgi…

109

Ukupan prošlogodišnji prihod našeg preduzeća je oko 450 miliona dinara, što je na nivou 2018. i nije problem što smo održali taj prihod već što on nije porastao, jer svaka firma, po mom mišljenju, treba svake godine da napreduje i ima uvećanje bar jedan odsto, kaže za „Dnevnik” direktor JKP „Tržnica” Dušan Bajić.

„Poslovanje preduzeća je stabilno, iskazaćemo dobit od najmanje 20 miliona dinara i, shodno tome, po skupštinskim odlukama, uplatićemo Gradu 50 odsto od te dobiti, a ono što ostane ćemo ulagati u proširenje kapaciteta, odnosno u obnovu opreme, vitrina, tezgi i svega ostalog što je potrebno za normalno funkcionisanje pijačne delatnosti“, naveo je Bajić.

Podseća na to da je lane zbog otvaranja Bulevara Bate Brkića bilo poremećaja u poslovanju na Satelitskoj pijaci. On naglašava da je „Tržnica” morala tome da se prilagodi, što im je donelo određene troškove, a odnelo deo prihoda pošto se na toj pijaci radilo u manjem obimu.

– Što se tiče poslovanja u ovoj godini, neće biti većih promena, težićemo podizanju nivoa usluga, prvenstveno prema zakupcima, a s druge strane, trudićemo se da omogućimo Novosađanima što komforniji obilazak i obavljanje kupovine na pijacama. Uložićemo novac, uz veliku pomoć Grada, u obnavljanje vitrina i tezgi, a najverovatnije će nove tezge biti postavljene na Detelinarskoj pijaci, jer su tamo najstarije i najviše su propale. Nove vitrine planiramo da nabavimo za više lokaliteta da bismo omogućili kvalitetnu prodaju i čuvanje namirnica u toku leta – navodi direktor. – Razmišljamo i o vitrinama za jaja, pošto nam propisi brane da dozvolimo njihovu prodaju posle 11 sati leti, kada je temperatura preko 30 stepeni. Bilo bi zgodno da probamo s nekim malim vitrinama i tako omogućimo ljudima da prodaju jaja do kraja radnog vremena pijace. Međutim, tu postoji problem dovođenja struje na te tezge, kao i opasnost od nepravilnog korišćenja od strane zakupaca. Stoga smo uposlili stručnjake da nam daju rešenje i pokušaju da naprave sistem koji će biti dovoljno bezbedan. Izdvojili smo četiri miliona dinara za kupovinu mikrobagera i mikrorovokopača, što je za naše uslove sasvim dovoljno, i mislim da ćemo uspeti da ih nabavimo po znatno povoljnijoj ceni nego što je planirano.

Foto: Dnevnik.rs