Kanjiška obrazovno-kulturna ustanova Knesa dobila novo grejanje

125
DNEVNIK

KANjIŽA: U Obrazovno kulturnoj ustanovi „Knesa” realizovana su značajna ulaganja u nabavku nove opreme i u poboljšanje energetske efikasnosti zgrade Doma umetnosti.

Za opremu je obezbeđeno preko 1,8 miliona dinara, od čega 300.000 dinara iz budžeta kanjiške opštine, kao sopstveno učešće, a preostali veći deo na konkursu Filmskog centra Srbije.

Predsednik i zamenik predsednika kanjiške opštine Robert Fejstamer i Nebojša Rakić, povodom ovih ulaganja u novu opremu i realizovanu investiciju obišli su OKU „Knesa”, gde je isprobana nova oprema.

Opštinski čelnici su istakli da je ulaganje u poboljšanje energetske efikasnosti investirano 13,5 miliona dinara uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike Srbije, pri čemu je 31 odsto bilo učešće iz opštinske kase. Na zgradi Doma umetnosti urađena je toplotna izolacija, izvršena zamena stolarije i modernizovan je sistem centralnog grejanja.

Erika Tornai Nadrljanski i Karolj Šarnjai iz OKU „Knesa” kažu da je učinjen prvi korak na modernizaciji bioskopske opreme. U velikoj sali Doma umetnosti montirano je bioskopsko platno veličine 8,3 sa 4,3 metra, uveden je novi audio- sistem, a predstoji i nabavka digitalnog projektora, što će omogućiti publici gledanje trodimenzionalnih filmova.

Najavljeno je da predstoji zamena sedišta i podova u velikoj sali, čime će se zaokružiti rekonstrukcija zgrade izgrađene pre tri decenije.