Nova javna rasveta u tri gradske škole u Novom Sadu

96
dnevnik
dnevnik

Nabavka i ugradnja nove javne rasvete u tri škole u Novom Sadu koštaće Gradsku upravu za građevinsko zemljište malo više od 13,6 miliona dinara, s PDV-om, a ugovor je zaključen s novosadskim firmama „Invest-inženjering” i „AB & CO Geosystems”.

Reč je o osnovnim školama „Vuk Karadžić” i „Ivan Gundulić”, kao i srednjoj „Svetozar Miletić”, a radovi bi trebalo da budu završeni najkasnije za četiri meseca, odnosno 120 kalendarskih dana.

Projektom, koji je uradila firma „ETG inženjering” iz Bačke Palanke, predviđene su ukupno 52 svetiljke na 40 stubova. Reč je o LED-svetiljkama i projektorima, koji će biti montirani na čelične stubove, a, kako je u tenderskoj dokumentaciji navedeno, ukupna dužina trase javnog osvetljenja je 940 metara.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” na Salajci planirano je deset projektora s po 80 LED-izvora, kao i 17 svetiljki, koji će biti montirani na 21 stub visine pet i deset metara. Inače, interesantno je da se nastava u toj osmoletki od septembra odvija u jednoj smeni, budući da je ta škola, zajedno s još dve u Novom Sadu, deo pilot-projekta Ministarstva prosvete u kojem učestvuje oko 200 osnovnih škola u Srbiji.

Četiri projektora i devet svetiljki biće montirano na 11 stubova, visine pet i deset metara, u OŠ „Ivan Gundulić” na Podbari, dok je u Srednjoj školi „Svetozar Miletić” na osam čeličnih stubova planirano osam projektora i četiri svetiljke.