Predsednik Vučić u Mrkonjić gradu: Narod je nedeljiv, ne zaboravite to

111

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić krenuo je danas helikopterom za Drvar u Federaciji BiH i Mrkonjić Grad u Republici Srpskoj.

Vučić je na svoj zvaničan Instagram profil postavio fotografiju iz helikoptera i snimak kako ulazi u letelicu i napisao “Na putu za Drvar i Mrkonjić grad”.

Vučića je sa domaćinima dočekao srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

– Hoću posebno da se zahvalim Dodiku koji je došao sa mnom ovde u obilazak iako mu je noćas umro otac. Hvala ti Mile za to, retko ko bi to mogao. Idi kući čim pre. Izvinite đaci, što sam promenio program i raspored, hvala vam što ste me ovako lepo dočekali. Posebno sam srećan što sam dobio vest da je ove godine upisano deset prvaka više nego ranije. Pomoći ćemo na dovođenju investitora i u realizaciji infrastrukturnim projektima. Mnogo je lakše kad ima više plata u kući i mi ćemo pomoći da narod ima posao. Emilija je lepo rekla, srpski narod je nedeljiv. Možemo da budemo i živimo u više država, ali mi pripadamo istom rodu. Treba da štitimo svoje ognjište, da budete vredni i marljivi. Ne moraju svi da završavaju fakultete, ali završite školu, nađite posao, ali pre svega budite pošteni ljudi. Hvala vam deco, posebno hvala devojčici Emiliji na lepim i pametnim rečima – rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da će pokušavati da nam dele narod kao što pokušavaju da nam cepaju i crkvu

– Možemo da živimo u različitim državama, ali ne smemo da zaboravimo da istom narodu pripadamo -rekao je Vučić.

Predsednika Srbije toplom dobrodošlicom sačekali su član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, direktori srednjih škola, kao i đaci. Predsednik Vučić upisao se kao posetilac škole u knjigu kod dežurnih đaka i time oduševio sve učenike.

Učenica Emilija je pozdravila predsednika Vučića toplim rečima, a predsednik se oduševio njenim izlaganjem. Emilija je od predsednika dobila aplauz i poruku da ostane tako pametna i vredna i da nakon škole nastavi putem poštenih ljudi.

Gimnaziju i Mašinsku školu u Mrkonjić gradu pohađa više od 500 učenika, a nalaze se u jednom objektu sagrađenom 1973. godine koji je, kako je naveo direktor Mašinske škole Predrag Ðuza, tokom agresije hrvatske vojske 1995. godine bio u užasnom stanju.

Nakon obilaska škole, Vučić će se sastati sa privrednicima opštine Mrkonjić grad, a posle toga odlazi u Drvar gde će prisustvovati otvaranju filijale Komercijalne banke, obići Dom zdravlja, prisustvovati otvaranju pogona fabrike Jumko i obići Muzej “25. maj”.

Podsetimo, načelnica Mrkonjić Grada juče je istakla da je poseta predsednika Srbije istorijska.

Predsednik Srbije obići će Gimnaziju i Mašinsku školu u Mrkonjić Gradu, a predviđen je i sastanak sa zvaničnicima i privrednicima u toj opštini.

Vučić je uoči posete Drvaru podsetio da je 2019. godine obećao srpsku fabriku u ovom gradu, i da će do kraja ove godine biti otvorena.

Vučić će u Drvaru prvo prisustvovati otvaranju filijale Komercijalne banke, zatim obići Dom zdravlja, a potom će prisustvovati otvaranju pogona fabrike Jumko.