Crveni krst dobio novi poslovni prostor u centru Sente

108
Foto: Dnevnik.rs

Crvenom krstu Sente predate su na upotrebu nove poslovne prostorije u najužem centru, u Poštanskoj ulici broj 1, gde su obezbeđeni uslovi za delatnost ove humanitarne organizacije.

Poslovni prostor koji je obezbedila lokalna samouprava svečano je predat u prisustvu čelnika senćanske opštine, sekretara Crvenog krsta Vojvodine Boška Mitrašinovića, predstavnika Crvenog krsta okolnih potiskih opština i senćanskih škola i vrednih volontera CK Sente.

Predsednica CK Sente dr Bojana Ljubojević istakla je da je ovo izuzetan dan za ovu humanitarnu organizaciju jer je dobila odgovarajuće prostorije.

– Jako smo zadovoljni, jer smo do sada, a pamtim mnogo pošto sam od 15. godine u Crvenom krstu, da su kancelarije uvek bile tolike da može da stane sto, da može da sedne sekretar i da se nađe neka mala prostorija gde se održavaju sastanci – rekla je dr Bojana Ljubojević. – Ovo je prvi put da dobijemo ovoliki prostor, koji nam je toliko značajan pošto je uz sve što radimo na humanim zadacima, naša delatnost od 2006. godine i da se bavimo edukacijom građana, radnika i vozača iz prve pomoći. Bavimo se i edukacijom građana o nezi bolesnika. Na završetku obuke oni dobijaju sertifikat neophodan za rad čak i u inostranstvu. Posebno se zahvaljujemo donatorima koji su nam pomogli da prostorije dovedemo u funkciju, jer su imale drugu namenu. Mislim da će nam trebati još, što ćemo se potruditi da sami uradimo. Moramo još nabaviti neophodne stvari za edukaciju, a to su stolovi, stolice, da sredimo pod, potreban nam je klima- uređaj i još neke sitnice.

Sekretar CK Vojvodine Boško Mitrašinović naglasio je da pokrajinska organizacija prati 45 organizacija u gradovima i opštinama, te da je važan svaki pomak u svakoj organizaci. On je pohvalio izuzetan napredak koji je načinjen u Senti.

– Ovo je jedan od primera dobre prakse i odlične saradnje lokalne samouprave i Crvenog krsta i zbog toga želim da se zahvalim Opštini Senta, što su na ovaj način doprineli stvaranju boljih uslova za rad Crvenog krsta. Ustvari, svi radimo na istom zadatku pomaganja onima kojima je podrška potrebna. Crveni krst Sente je dobio novi poslovni prostor, ali i profesionalci i volonteri koji su angažovani dobijaju veću odgovornost da postižu veće rezultate – predočio je Mitrašinović.

Predsednik opštine Rudolf Cegledi je istakao da lokalna samouprava ima u vidu značaj Crvenog krsta, jer se puno puta u raznim prilikama sarađivalo, te da se uvidela potreba za obezbeđenjem normalnih uslova za obavljanje delatnosti i obećao da će i ubuduće nastaviti saradnju.

– Potrudićemo se da obezbedimo ono što još nedostaje, na šta je ukazala predsednica dr Bojana Ljubojević, takođe i u obezbeđenju magacinskog prostora za čim ima potrebe, a to najbolje znamo iz perioda kada se prikupljala pomoć za ugrožena područja u vreme poplave. Tu smo da zajedno radimo kao i do sada – rekao je Cegledi.

Izvor: Dnevnik.rs