Sivac: Rekonstrukcija škole „20. oktobar“

229

U Osnovnoj školi „20. oktobar“ u starom delu Sivca počeli su radovi na rekonstrukciji zgrade i zgrade za sport i fizičku kulturu i dogradnji tople veze.

https://youtu.be/k3eF-lWj9z8

Direktor škole Ferenc Lendak rekao je da su deca više od 50 godina na časove fizičkog vaspitanja odlazila preko dvorišta, a danas, zahvaljujući investiciji od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje u iznosu od skoro 8 miliona dinara i lokalne samouprave, u iznosu od 800 hiljada, počinju radovi na izgradnji toplog hodnika čime će se podići kvalitet nastave, na zadovoljstvo i učenika, nastavnika i svih zaposlenih. Lendak je dodao da je „Somborelektro“ d.o.o Sombor izvođač radova, a da je rok za završetak radova 31. mart tekuće godine.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je istakao da sa ovim radovima u Sivcu počinje i građevinska sezona u opštini Kula. Danas su počeli radovi na toploj vezi, sledeće nedelje počinju radovi na rekonstrukciji dečijeg dispanzera u Sivcu, čija vrednost radova je oko 12 miliona dinara, kao i montaža koševa u hali u Sivcu, a za mesec dana se očekuje raspisivanje javne nabavke, čime se započinje proces velike rekonstrukcije škole „20. oktobar“ u novom delu Sivca, a vrednost radova je oko 400 miliona dinara. Takođe rekonstrukcija puta Kruščić – Ruski Krstur kreće za otprilike mesec dana, što je samo početak građevinske sezone u opštini Kula, rekao je predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

 

novinar: Saša Paljenkaš