Plakete za najuspešnije kikindske policajce

87
Foto: RTV

Policijska uprava Kikinda protekle godine smanjila je za 30 odsto u odnosu na 2018. godinu broj krađa i teškog razbojništva. Ovaj uspeh prepoznat je od strane Severnobanatskog upravnog okruga, gde su danas dodeljene plakete za najuspešnije policajce u Kikindi za 2019. godinu.

Govoreći u ime nagrađenih, načelnik PU Kikinda Dušan Glišin podsetio je na rezultate koje je ova uprava postigla protekle godine.

“Uspeli smo da najviše utičemo na imovinske delikte, u pogledu smanjenja krivičnih dela krađa i teških  krađa, koje realno opterećuju naše sugrađane. Tokom 2018-te, imali smo 39 takvih krivičnih dela, dok smo 2019-te, našim proaktivnim radom i vidljivošću policajaca, smanjili smo taj broj na 16. To znači da smo postigli izuzetne rezultate na tom planu”, rekao je Glišin.

Po postignutim rezultatima, Policijska uprava Kikinda na samom je vrhu svih uprava u zemlji, istakao je prilikom dodele plaketa načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač.

“Oni su radili predano, bili izloženi raznim izazovima i iskušenjima tokom prethodne godine. Svojom požrtvovanošću i predanim radom, u cilju zaštite svih građana i imovine, postigli su sjajne rezultate. Verujem da su oni spremni da odgovore na izazove, koji nas čekaju i u narednom periodu”, dodao je Lukač.

Procenat rasvetljavanja krivičnih dela razbojništava podignut je na 90 procenata. Kada su u pitanju provale i teške krađe, broj izvršenja smanjen je za 37 odsto.

Izvor: RTV