Somborci lakše i brže do ličnih dokumenata

86
Foto: RTV

Direktor policije Vladimir Rebić obišao je danas u Somboru nove kancelarije upravnih poslova u sklopu Jedinstvenog upravnog mesta i istakao da će građani Sombora sada moći lakše i brže da dobiju lična dokumenta.

“Policijska uprava u Somboru ostvaruje veoma dobru saradnju sa gradom Somborom. Tako smo zajedno realizovali projekat uspostavljanja Jedinstvenog upravnog mesta čija je osnovna ideja da se na jednom mestu nalaze Uslužni centar grada Sombora, pošta i značajan deo upravnih poslova Policijske uprave u Somboru”, rekao je direktor policije.

Nove kancelarije za upravne poslove sa računarskom i drugom opremom, gde je predviđeno i takozvano e-zakazivanje, ustupio je Grad Sombor na adresi Trg cara Uroša broj 1.

Rebić je nakon sastanka sa starešinama PU Sombor, istakao da je na teritoriji ove policijske uprave prisutan višegodišnji trend smanjenja broja krivičnih dela i da je povećan procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocima.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova je od 2017. godine Policijskoj upravi u Somboru ustupilo 53 nova vozila. Takođe, obezbeđene su nove uniforme, oprema, računari i druga materijalno-tehnička sredstva. Posebno je značajno da je u poslednje tri godine primljeno 23 policijska službenika, dva člana porodica nastradalih pripadnika MUP-a, kao i osam svršenih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta”, naglasio je on .

Izvor: RTV