„Ciklonizacija“ počela i svakodnevnu dezinfekciju vozila Hitne pomoći

87
Foto: Dnevnik.rs

Mere dezinfekcije, u okviru preventivnih akcija „Ciklonizacije“ na suzbijanju širenja epidemije korona virusa u Novom Sadu, od pre tri dana su su proširene, te obuhvataju i svakodnevnu dezinfekciju svih ambulantnih vozila novosadske Hitne pomoći, kao i dezinfekciju otvorenih prostora u svim prigradskim naseljima.

– Od petka naše ekipe su zadužene i za dezinfikovanje ambulantnih vozila i to će se raditi svakodnevno. Takođe svakodnevnim merama dezinfekcije na otvorenom koje su od 17. marta obuhvatale šire područje grada, priključena su i sva prigradska naselje na bačkoj i sremskoj strani grada, kaže Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću „Ciklonizacije“.
On podseća da su ovim merama,koje, u cilju zaštite zdravlja i života Novosađana, organizuje i koordinira Gradski štab za vanredne situacije, obuhvaćeni celi blokovi oko svih medicinskih ustanova, gerontoloških centra, dežurnih apoteka, širi centar grada, svi bulevari i prometnije ulice u gradu, a sada i u prigradskim naseljima.
– Ako govorimo u brojkama, naše ekipe sada svakodnevno dezinfikuju blokove oko 162 zdravstvena, gerontološka i apotekarska objekta. Uz to, sada svakodnevno dezinfikujemo i oko 400 kilometara ulica u gradu iprigradskim naseljima. Tome treba dodati i 15 objekata gradske uprave, 15 objekata policije i žandarmerije, 13 objekata sudova, pošti Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, vozila komunalne inspekcije, navodi Aćimović.
Po odluci štaba, Novi Sad sprovodi i redovnu dezinfekciju ulaza svih stambenih zgrada. Kako kaže Aćimović, radi se o ukupno skoro 5.000 ulaza, a u ovom poslu „Ciklonizaciji“ pomažu i obučeni operativci JKP „Gradsko zelenilo“ i JKP „Stan“.
– Tokom vanrednog stanja „Ciklonizacije“ je angažovala sve svoje ljudske i tehničke kapacitete. Radi se u tri smene, sa skoro 100 zaposlenih. Ova akcija se sprovodi od ulaza do ulaza, u krugovima. U ovom momentu u toku je treći krug, a dnevno operativci stižu da urade dezinfekciju u preko 600 ulaza zgrada, kaže Aćimović.

Izvor: Tanjug