Kikinda: Restorani i kiosci brze hrane rade sa 20 odsto kapacitet

111

Ugostitelji u Kikindi, usled novonastale situacije povodom pojave koronavirusa u našoj zemlji, prinuđeni su da promene način prodaje, dostavu i skladištenje proizvoda.

Tako se veliki broj njih odlučio da objekte u koje je zabranjeno da se ulazi prilagode nameni i prodaji.

“Mi smo objekat tako pripremili da je moguće doći po hranu koju uručimo preko šaltera. Građani nas pozovu, naruče hranu, a potom u dogovoreno vreme dođu po nju. Nismo se odlučili na dostavu hrane po kućama jer želimo da se obezbedimo i ne dovedemo u rizik naše mušterije i zaposlene. Za sve zaposlene obavezna je dezinfekcija, nose rukavice i maske, tako da veoma vodimo računa o našim zaposlenima, ali i o kupcima”, kaže Robert Pataki, ugostitelj iz Kikinde.

Zabrana rada ugostiteljskih objekata u Kikindi smanjilo je i prodaju, tako da restorani i kiosci brze hrane rade sa 20 odsto kapaciteta.

“Mi se trudimo da svako bude zadovoljan, ali uopšte nije lako. Nadamo se da će ova situacija što pre da se završi, da se tržište sredi, kako bi nastavili dalje da funkcionišemo normalno”, poručuje Pataki.

Kikindski preduzetnici započeli su lepu akciju, a radi se o tome da svako od njih obezbeđuje svakodnevno ručak za sve zaposlene na Infektivnoj klinici Opšte bolnice u Kikindi.

Preduzetnici se menjaju nedeljno i tako pored humanog čina pospešuju i domaće ugostiteljstvo koje zbog nove situacije trpi velike gubitke.