Mihajlović: Prva žrtva korone na železnici

96

Jedan radnik “Infrastrukture železnica” preminuo je u Nišu od posledica korona virusa, kaže potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Mihajović kaže da je na deset najvećih infrastrukturnih gradilišta u Srbiji trenutno angažovano 2.500 radnika i da je preporuka Ministarstva da sva gradilišta koja mogu da funkcionišu u vreme epidemije, poštujući sve bezbednosne mere, treba da rade.

Ona je u uključenju u jutarnji program TV Prva podsetila da se, između ostalog, radi na Moravskom koridoru, izgradnji obilaznice oko Beograda, kao i na izgradnji brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Mihajlović je rekla da je na deonici buduće brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, koje je jedno od najzahtevnijih gradilišta u jugoistočnoj Evropi, pre neki dan probijen tunel Čortanovci.

“Aktivno je deset najvećih infrastrukturnih projekata, neka funkcionišu sa smanjenim kapacitetom i nažalost imamo i situaciju da je jedan radnik ‘Infrastrukture železnica’ preminuo u Nišu od posledica korona virusa. Ono što je važno jeste da moramo da učinimo sve da život ne stane, verujem da ćemo završiti sa što manje žrtava i problema ako smo jedinstveni i solidarni“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da u vreme epidemije koja je pogodila ceo svet nije problem broj radnika na gradilištima, već kako doći do opreme i materijala da bi se radovi izvodili.

“Štete su velike, kao u celom svetu, ali država radi najbolje što može. Pripremamo veliki plan oporavka, kako privatnog, tako i državnog sektora. Važno je da nastavimo da se borimo i da se vratimo na onu zelenu granu privrede na kojoj smo bili pre ove epidemije“, zaključila je Mihajlović.

Poštujmo preporuke struke i države

Potpredsednica Vlade Srbije pozvala je danas građane da poštuju preporuke struke i nadležnih organa, jer je to, ističe, način da se sačuvaju životi građana u vreme virusa korona.

Mihajlović je rekla da je važno da budemo solidarni i jedinstveni i da vodimo računa jedni o drugima i zahvalila je svim građanima i građankama koji se pridržavaju mera.

“Samo ako smo ujedinjeni, jedinstveni i solidarni možemo iz ove teške situacije izaći bezbolnije. Ne smemo da posustanemo i to je moja poruka i mojim prijateljima, ali i radnicima na gradilištima, vozačima kamiona i svim građanima i građankama Srbije“, izjavila je potpredsednica Vlade.

Mihajlović je dodala da država radi svoj posao na najbolji mogući način i da je važno da slušamo preporuke i ostanemo kod svojih kuća kako bi se sve ovo što pre završilo.

“Duboko verujem da od nas samih zavisi. I zato ostanimo kod kuće, brinimo jedni o drugima i sačuvajmo živote“, poručila je Mihajlović.