Sombor: Počela podela paketa za socijalno ugrožene, sutra i za penzionere

199

U Somboru je počela podela paketa sa hranom za socijalno ugrožena lica u svih 15 naseljenih mesta na teritoriji grada.
Danas će pakete sa hranom dobiti socijalno ugroženi stanovnici Bezdana, Bačkog Monoštora i Bačkog Brega, a juče je ovakva pomoć otpremljena u Stapar i Doroslovo.

“Reč je o redovnoj tranši paketa sa namirnicama najugroženijim licima, koje finansira grad Sombor. Biće podeljeno 55 paketa. Ovo je druga podela ove godine”, kaže Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora.

“Ali ono što je svakako odluka i gradskog veće i u saradnji sa svima onima koji rade na podeli oveih paketa, Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom u Sombor, jeste da će za početak, dok vanredno stanje traje , podela paketa socijalno ugroženim licima biti organizova i povećanom dinamikom u odnosu na onu prvobitno planirana, a nakon vanrednog stanja, zapravo ćemo sagledatoi koliko je toga ostalo na raspolaganju i koliko je još potrebno da izađemo u susret potrebama i do kraja kalndarske godine”, dodaje ona.

U sredu i četvrtak počinje i podela pomoći penzionerima čija su primanja manja od 30.000 dinara. Ovu pomoć treba da dobije oko 10.000 penzionera.