Bajkeri organizovali dobrovoljno davanje krvi u Apatinu

102

Crveni krst Apatin i Moto klub „Panter“, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi u Narodnoj biblioteci „Miodrag Borisavljević“.

U cilju sprečavanja prenošenja aktuelne epidemije za davaoce krvi su implementirane dodatne mere kako bi se obezbedile dovoljne količine bezbedne krvi za transfuzijsko lečenje, poput toga da davaoci nisu u poslednjih mesec dana putovali izvan Srbije, da nemaju prehladu, kašalj i kijanje ili povišenu telesnu temperaturu, da nisu bili u kontaktu sa bolesnom osobom čiji simptomi liče na infekciju korona virusom.

Od kada je uvedeno vanredno stanje Crveni Krst Apatin je organizovao drugu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Odazvalo se 42 davaoca, od kojih je 30 ispunilo uslove da daju dragocenu tečnost. Prvi put su se najmasovnije odazvali članovi Moto kluba “Panter” iz Apatina.

“Naši članovi su prethodnih godina organizovali brojne humanitarne akcije. Ove godine smo zbog vanredne situacije, rešili da dobrovoljno damo krv”, saopštio je Mladen Trišić, Moto Klub “Panter” Apatin.

Akcija je organizovana u skladu sa propisanim merama bezbednosti prevencije infekcije korona virusom.

“Crveni Krst Apatin je dao svoj maksimalni doprinos u ovoj dosadašnjoj situaciji. Nastavljamo dalje ovim tempom, a građanima ćemo biti dostupni 24 časa za sve što im je potrebno za ono što je u našoj nadležnosti”, kazao je Goran Čegar, predsednik Crvenog Krsta Apatin.

U proteklih mesec dana 64 davalaca se odazvalo humanoj akciji. Gest pozdravljaju u Crvenom krstu i ističu da će učiniti sve napore da ispune svoju misiju i pomognu onima kojima je to potrebno tokom vanrednog stanja.