U Beograd stigla u pomoć iz Ankare

102

Prijatelj se poznaje u nevolji, poručio je turski ambasador Tanžu Biglič na aerodromu “Nikola Tesla”, gde je sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom dočekao avion koji je dopremio pomoć iz Turske.

Na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ danas oko 10.30 je sleteo avion kojim je dopremljena medicinska pomoć Srbiji iz Turske. Stigla su različita medicinska sredstva, uključujući 100.000 zaštitnih maski, 2.000 zaštitnih odela, kao i 1.500 testova za Kovid-19.

Avion koji je dopremio pomoć na aerodromu su dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Turske u Srbiji Tanžu Biglič koji je rekao da Turska dopremanjem medicinske pomoći želi da pokaže da stoji uz Srbiju u ovim teškim trenucima kroz koje prolazi.

„Želim da građani prijateljske zemlje Srbije iz ove katastrofe izađu sa najmanjom mogućom štetom“, rekao je Biglič.

Ambasador je, takođe, izrazio saučešće zbog svih građana koji su izgubili život usled virusa korona.

„Prolazimo kroz težak period. U Turskoj postoji izreka da se prijatelj prepoznaje u crnim danima. Možda ova pomoć neće da reši sve probleme, ali Turska želi da pokaze da stoji uz Srbiju u teškim trenucima kroz koje prolazi“, rekao je Biglič.

„Želim da se vrlo brzo vratimo danima mira i blagostanja. Ostanine zdravi“, poručio je Biglič.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin zahvalio je u ime predsednika Aleksandra Vučića predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu na velikodušnoj pomoći koja je, kaže, stigla u pravo vreme.

„Ne samo da se u ovim trenucima poznaju prijatelji i zemlje koje Srbiju dožvljavaju kao prijatelja, već se prepoznaje i budućnost“, ukazao je Vulin.

Srbija će umeti da pamti ko joj je pomogao i da buduću politiku usmerava u skladu sa takvim činjenicama“, poručio je ministar.