U Vojvodini 23 novoobolelih, najviše zaraženih u Novom Sadu – 86

80
NOVI SAD19.03.2020 - U Klinièkom centru Vojvodine trenutno se leèi šest bolesnika obolelih od koronavirusa. Dva pacijenta koja se leèe na Klinici za infektivne bolesti KC Vojvodine su u boljem opštem stanju i oni su praktièno u fazi oporavka, dok su tri pacijenta smeštena na Intenzivnoj nezi i njihovo leèenje zahteva primenu mehanièke ventilacije, od tih pacijenata jedan je u kritiènom stanju, rekla je za RTV direktorka KCV-a prof. dr Edita Stokiæ.

U Vojvodini su u poslednja 24 sata potvrđena još 23 slučaja korona virusa, izjavio je danas predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović. On je na konferenciji za novinare rekao da je u poslednja 24 sata testirano 310 ljudi, da se 48 pacijenata nalazi u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu i da je najveći broj obolelih u Vojvodini registrovan u Novom Sadu i da je reč o 86 ljudi. Mirović je istakao da je od početka krize Novi Sad dobio 42 respiratora i da ima dovoljno respiratora i zaštitne opreme.

On je rekao da su i na Beogradskom i na Novosadskom sajmu napravljeni adekvatni uslovi, da oni nisu najbolji mogući, ali da su “adekvatni” i neophodni.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je novinarima da su na Novosadskom sajmu pacijenti sa lakom kliničkom slikom i da su oni potencijalno opasni jer mogu da zaraze ukućane sa kojima žive.

U Srbiji je do juče u 15 časova od koronavirusa preminula 61 osoba dok je registrovano 2.447 obolelih.