Zaražena medicinska sestra Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici

91

Jedna medicinska sestra koja radi u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, pozitivna je na virus korona, ona je testirana pre ulaska u Institut i zaražena je mimo kolektiva, a svi njeni kontakti su negativni, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

“Tačno je, postoji medicinska sestra zaražena na Institutu za pulmologiju. Pozitivna je, zarazila se mimo kolektiva, kao i svi zdravstveni radnici što se uglavnom zaraze mimo kolektiva. Kada se požalila na tegobe, a pre nego je ušla na posao, da radi, testirana je”, rekao je Gojković na konferenciji za novinare.

On je naveo da to nije prvi slučaj da je Institut uspeo na ulaznim vratima da zaustavi nekoga ko je pozitivan.

“Rekla je da ima tegobe, tetstirana je, pozitivna je, i ona je sada takođe na Novosadskom sajmu. Svi ostali, koji su s njom bili u kontaktu pre toga su testirani i svi su negativni”, rekao je Gojković, odgovarajući na pitanje novinara.

Objasnio je i da svi zdravstveni radnici imaju zaštitu i ako budu u bliskom kontaktu sa zaraženim su apsolutno zaštićeni.

“Svi oni moraju da izbegavaju kontakte van posla, jer mogu da se zaraze na ulici i to je onda veliki problem”, rekao je Gojković.