Besplatno psihološko savetovanje za najstarije Subotičane

123

Kako bi pomogli najstarijim sugrađanima da što bolje prebrode period samoizolacije, Gerontološki centar uvodi novu virtuelno psihološko savetovanje. Razgovori sa psiholozima, putem video poziva, biće dostupni korisnicima Gerontološkog centra i njihovim porodicama, ali i svim onim starijim sugrađanima kojima je u ovo smutno I tegobno vreme potrebnapodrška, savet ili lepa reč.

Po rečima Nenada Ivaniševića, direktora Gerontološkog centra, ova usluga već je bila dostupna u okviru Gerontološkog kluba Kertvaroš, a sada dobija i svoju onlajn verziju pod nazivom „Jedan poziv menja sve“.

Na ovaj način će građani periodu izolacije moći da popričaju sa psihologom, a osim ličnog savetovanja,  ukoliko psiholog proceni da je potrebno, moći će da se zakaže i  grupni razgovor u koji bi se uključili i članovi porodice I tako napravili jednu interakciju između korisnika I porodice, koja u ovim uslovima ne može da ih posećuje – objašnjava Ivanišević. – Za sada će sa našim najstarijim sugrađanima razgovarati naše dve psihološkinje, a svi stručni radnici koji žele da nam se pridruže dobrodošli su da zajedno pomognemo našim nastarijima. Svi penzioneri I njihove porodice koje ne mogu sami da se nose sa ovom situacijom mogu da se jave I zatraže pomoć psihologa.

Besplatan razgovor građani treće dobi mogu da zakažu svakog radnog dana u periodu od 8 do 14 časova na mail klubkertvaros@gmail.com ili na telefon 062/294-058.

Izvor: Subotica.com

Foto. Subotica.com