U Apatinu se postavljaju dezinfekcione barijere

128

Stanica policije, ustanove socijalne zaštite, preduzeća i privatne firme, gde se kreće najveći broj građana dobila su preko 50 dezinfekcionih barijera i po pet litara iste tečnosti od Štaba za vanredne situacije u Apatinu.

Dezbarijera je plitki sud sa sunđerom natopljen sredstvom čime se sprečava eventualno unošenje korona virusa obućom građana, u prostorije i objekte.

“Vlasnici privatnih firmi ili ustanova su uglavnom sami nešto improvizovali, pa smo se organizovali da ozbiljnije rešimo tu situaciju. U tepsije se doliva tečnost i jednostavno funkcioniše. Razmišljali smo šta bi mogli da uradimo povodom toga, pa smo došli na ideju kako taj problem da rešimo. Štab za vanredne situacije radi svakdoenvno. I danas je lep i sunčan dan, pa apelujem na ljude da ne izlaze iz kuća, neka se strpe još nekoliko nedelja”, rekao je Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin.

Pored dezinfekcije javnih površina, JKP “Naš dom” aktivno tretira ulaze oko objekata i parking mesta oko apatinskih preduzeća, gde ima više zaposlenih radnika.

“Po zahtevu Doma za stare i penzionere uradili smo dezinfekciju spoljnih površina ustanove sa dvorištem, ali i kompletnu dezinekciju Romskog naselja”, izjavio je Nebojša Smiljanić, direktor JKP “Naš dom” iz Apatina.

U Komunalnom preduzeću kažu da će i ubuduće tretirati površine, a besplatno građanima davati sredstvo na bazi natrijum hipohlorita ukoliko su ga potoršili.

Izvor: RTV

Foto: pixabay