U Srbobranu trenutno nema zaraženih

147

Predsednik Opštine Srbobran Radivoj Paroški kaže za naš list da je situacija u njihovoj opštini pod kontrolom i da trenutno nema zaraženih koronavirusom.

-Sve funkcioniše bez problema i veliki broj aktivista je na terenu, koji pomažu starijima od 65 godina. Podelili smo pakete pomoći penzionerima sa penzijama nižim od 30.000 dinara- kaže Paroški. – Podeljeno je 1.587 paketa, međutim, u podeli smo uočili da spiskovi koje smo dobili nisu kompletni, te će biti podeljeno još 400 paketa, dakle 2.000 penzionera će dobiti pakete pomoći.

Paketi se dele samo penzionerima za sada, a radi i Narodna kuhinja, koju je lokalna samouprava preuzela od Crvenog krsta i radi pojačano.

– Oko 200 obroka se sprema svakodnevno za najugroženije- kaže predsednik opštine. – Mere se poštuju, naši građani su disciplinovani i ozbiljno su shvatili razmere pandemije i opasnost od virusa, pa poštuju mere koje je donela Vlada RS.

U samoizolaciji se nalazi oko stotinak građana ove opštine, mahom ljudi koji su boravili u inostranstvu.

– Imamo dovoljno maski i rukavica. U početku su šile žene iz Udruženja „Ruka spasa“, međutim pošto je stabilizovano stanje na tržištu, više nema potrebe za tim i taj problem je rešen – tvrdi Paroški. – Svakodnevno se radi dezinfekcija prilaza svim najznačajnijim ustanovama od apoteka, dezinfikovana je Pošta, Dom zdravlja, Opštinska uprava, prilazi Policiji, bankama… počela je i podela dezinfekcionih sredstava građanima, a kasnije će moći i sami da preuzmu sredstvo iz kanistera u centru na nekoliko lokacija u Srbobranu, ali i mesnim zajednicama Turiji i Nadalju.

Odvojena je i ambulanta pri Domu zdravlja, ukoliko se jave slučajevi zaraženih koronavirusom.

-Sve je pod kontrolom, poštuje se policijski čas, Opština izdaje posebne dozvole za kretanje, poljoprivrednici rade svoj posao- kaže Paroški. –Starosna granica kad je reč o zabrani kretanja za Srbobrance je 65 godina, dok je u Turiji i Nadalju do 70.

Izvor: Dnevnik.rs

Foto: pixabay