Ugostitelji u Kikindi rade sa 20 odsto svojih kapaciteta

94

Ugostitelji u Kikindi, gradu koji je prvi uveo pooštrene mere, što je podrazumevalo i potpunu obustavu rada restorana, trenutno rade sa 20 odsto svojih kapaciteta. Kako su predložene mere dale dobre rezultate, ugostitelji ih poštuju i sa nestrpljenjem očekuju normalizaciju situacije, a u međuvremenu svoje usluge menjaju i prilagođavaju ih aktuelnim dešavanjima.

Restorani u Kikindi do pre samo mesec i po dana bili su puni, pogotovo oni koji su po veoma pristupačnim cenama nudili mušterijama kuvane obroke uz mogućnost dostave. Na meniju desetak različitih obroka, bili su dovoljan razlog da usluge kikindskih ugostitelja koriste, kako građani, tako i kompanije koje obezbeđuju obroke svojim zaposlenima. Nakon uvođenja vanrednog stanja i potpune zabrane rada restorana, promet je smanjen na 20 odsto kapaciteta, a vlasnici restorana nude dodatne usluge.

”Sasvim je evidentno da smo veoma pogođeni ovom situacijom, snalazimo se tako što smo uveli pripremu ručkova za poneti na šalteru. Imamo i jednu firmu sa terenskim radnicima kojima dostavljamo hranu i to je jedan od načina na koji mi radimo”, kaže Robert Pataki, ugostitelj iz Kikinde.

Kioscima brze hrane dozvoljen je rad, kao i dostava na kućne adrese, mada je promet drastično smanjen s obzirom na to da se poštuju propisane mere, građana je znatno manje na ulici i slabije kupuju meso sa roštilja, tako da se i vlasnici hamburgerija snalaze na razne načine kako bi donekle povećali promet.

”Smanjena nam je prodaja, malo je naroda na ulici, prodavnice ne rade, malo njih se šeta i poštuje naredbe, ali smo uveli dostavu i tako funkcionišemo”, dodaje Milan Maletić, ugostitelj iz Kikinde.

Kikinda je prva uvela pooštrene mere kojim je rad svih ugostiteljskih objekata bio obustavljen već prvih dana uvođenja vanrednog stanja i takve mere dale su dobre rezultate. Vodeći se time, svi oni koji žive od pružanja ugostiteljskih usluga, sa nestrpljenjem očekuju normalan nastavak rada, a u međuvremenu, na razne načine, pomažu zaposlenima u zdravstvu i starijim sugrađanima.

Izvor: RTV

Foto. pixabay