Zabrana kretanja od danas do ponedeljka

112

Policijski čas ovog vikenda biće uveden od danas u 17 sati do ponedeljka u 5 ujutru.

Vlada Republike Srbije, izmenila je trajanje ograničenja kretanja za vikend, koja stupaju na snagu danas, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Za sve građane Republike Srbije važi potpuna zabrana kretanja od danas u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru.

S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, građani svoje kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru, kao i svakoga dana između 23 časa i 1 čas posle ponoći. Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta.

Bitno je napomenuti da bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko građani osete bilo kakve tegobe ili treba da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na korona virus, nikako ne treba da odlažu odlazak i svakako neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom.

Vlada Republike Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom  prati razvoj situacije u vezi sa virusom COVID-19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici, navodi se u saopštenju.

Foto: mup.rs