Antić: Sve energetske kompanije rade u punom kapacitetu

87

Energetske kompanije i u uslovima zabrane kretanja, tokom čitavog vikenda obezbeđuju nesmetano snabdevanje svim ključnim energentima, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Antić je naveo i da 123 benzinske stanice širom Srbije rade u režimu 24 sata.

“One su predviđene pre svega za snabdevanje prioritetnih potrošača, zdravstvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova, komunalne službe, i transporteri. Svi oni koji se nalaze u prvom prioritetu”, rekao je Antić za Tanjug.

Ministar navodi da sva postrojenja “Elektroprivrede Srbije” rade u punom kapacitetu u tri smene.

“Obezbeđuju puno snabdevanje električnom energijom za naše građane i privredu koja radi”, kaže Antić i dodaje da jedan deo te električne energije u ovom trenutku Srbija izvozi u skladu sa dugoročnim ugovorima.

Takođe, 24 sata radi i Rafinerija u Pančevu kao i preduzeće “Srbijagas” koje obezbeđuje redovno snabdevanje tržišta gasom.

“Sve energetske kompanije obavljaju svoju dužnost u punom kapacitetu”, ističe ministar, navodeći i da sve toplane rade uobičajeno dok režim grejanja prilagođavaju vremenskim uslovima.

Tokom sledeće nedelje, u utorak, sredu i četvrtak očekuje se ponovo talas zahlađenja pa će u tom periodu toplane ponovo raditi u 24 sata.

Kada je reč o funkcionisanju rudarskih kompanija u Srbiji, Antić navodi da one rade normalno i obezbeđuju proizvodnju i uglja, ali i svih ostalih metala i minerala.

Napominje i da će energetski i rudarski sektor dati snažan doprinos ukupnim merama ekonomskog oporavka zemlje.

“Eenergetski i rudarski sektor će dati snažan doprinos ukupnim merama ekonomskog oporavka koje je predstavio predsednik Aleksandar Vučić, koje imaju za cilj da Srbija sa što manje štete na ekonomskom i privrednom planu prebrodi ovu krizu i da već u trećem i četvrtom kvartalu normalizujemo naše ukupno ekonomsko stanje u državi i da jačamo našu proizvodnju”, rekao je Antić.

Foto: nis.rs