Gojković: Građani sa simptomima da se jave i u vreme policijskog časa

84

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković podsetio je danas da građani sa simptomima koji ukazuju na mogućnost zaraze korona virusom mogu da se obrate covid ambulantama i u vreme policijskog časa.

“Bez obzira što je u toku policijski čas i postoji zabrana kretanja, apelujem i molim sve građane Republike Srbije koji imaju simptome bolesti, pa makar oni bili i najmanji mogući, da ne odlažu posete lekaru, da se jave u covid ambulante i da mere koje se sprovode u ovom trenutku ne budu razlog za neki izgovor kasnog javljanja lekaru”, rekao je Gojković.

Naglašava da je cilj da svim građanima bude pružena pravovremena i nadasve brza zdravstvena usluga, te da “zbog toga sve ustanove rade punim kapacitetom i bez ikakvog vremenskog ograničenja”.

“Takođe, apelujem i da se ova molba i želja da oni koji su oboleli dođu što pre kod lekara, ne zloupotrebljava, jer stvarno imamo i neke neodgovorne pojedince koji pokušavaju da na ovaj način, praveći se da su bolesni, jednostavno, da kažem, pod navodnicima, zaobiđu utvrđene mere, ali time najviše rizikuju svoje i zdravlje drugih”, rekao je Gojković.

Naglašava da policija nikome neće praviti problem i neće biti prepreka da građani kojima je potrebna zdravstvena usluga, odnosno građani sa simptomima, stignu do covid ambulante.

“Mi smo svi na istom zadatku, i policija, i vojska, i zdravstveni sistem, a to je da građanima kojima je potrebna zdravstvena nega, da pomognemo. Dakle, slobodno, bilo koji građanin, ako ima bilo kakav simptom ima vezan za respiratornu infekciju, slobodno da se javi u nadležnu zdravstvenu ustanovu”, apelovao je Gojković.

foto. Pokrajnska vlada