Izmenjen režim rada Osnovnog suda u Staroj Pazovi

83

Osnovni sud u Staroj Pazovi i sudska jedinica u Inđiji od polovine aprila zbog vanrednog stanja imaju izmenjen režim, pa se tako stranke u ovom delu Srema o toku predmetu ili rada suda mogu informisati telefonskim ili elektronskim putem.

Građani staropazovačke i inđijske opštine od polovine marta sa Osnovnim javnim sudom u Staroj Pazovi i Sudskoj jedinici u Inđiji mogu komunicirati putem brojeva telefona 022/310-571 i 022/310-701 svakog radnog dana od 9 do 13 časova. Najveći broj poziva, prema rečima nadležnih, odnosio se između ostalog na nemogućnost odazivanja na sudske pozive iz raznih razloga.

Nadležni dodaju i to da se ročišta u građanskopravnim sporovima, kao i sprovođenje izvršnih radnji u izvršnim i vanparničnim postupcima tokom vanrednog stanja se odlažu. Suđenja koja se odnose na izricanje kazni za kršenje mere samoizolacije odvijaju se putem Skajpa.

Stranke se o toku predmeta mogu informisati i putem e-mail adrese: uprava@st.os.sud.rs, a pismena se mogu dostavljati putem pošte. Svakako, prilikom dolaska u sud neophodno je da i stranke i zaposleni imaju rukavice i zaštitne maske.

Foto: ilustracija pixabay