Udovičić: Sport posle pandemije neće biti isti

96

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas da sportska takmičenja posle pandemije korona virusa ne mogu da budu ista, ali ni sport globalno, posebno ne na ekonomskom planu.
“Na dnevnom nivou razmenjujem iskustva sa kolegama u svetu. Kod svih njih postoji ogromna bojazan i nepoznanica kako će sve izgledati. Mnogi sportovi su otkazali održavanje takmičenja, iako donose ogroman profit. Otkazan je Vimbldon prvi put od Drugog svetskog rata, takođe i Formula 1”, rekao je Udovičić.

Kako je naveo, sport u prvih godinu dana ne može da bude ni nalik onome kako je izgledao pre pandemije.

“Minimum je dva meseca trenažnog procesa kako bismo u što manjoj meri imali povrede. Nijedan sportista nije navikao na ovoliku izolaciju. U svim segmentima, globalno, ekonomski… Ništa neće biti isto”, rekao je Udovičić.

On je zahvalio svim sportistima koji su pomagali u teškim trenucima u borbi protiv korona virusa i pokazali solidarnost, dok je za neke loše primere (Luka Jović, Aleksandar Prijović) istakao da svako preuzima odgovornost za svoje postupke.

Kada je u pitanju rad ministarstva, Udovičić kaže da je fokus je na komunikaciji sa sportskim udruženjima i pojedincima.

“Želja nam je da što bolje odradimo tu transformaciju tokom ovog perioda. Sve nas je zahvatila ista sudbina. Moderan sport se sa ovime nikada nije susretao, sve je stalo, a kada nemate mogućnosti da trenirate svakog dana, onda dolazi do nus-pojava i povreda. Radimo sa sportistima i trenerima kako bi radili i u kućnim uslovima i gledamo da iz svega izađemo sa što manjim konsekvencama”, zaključio je Udovičić.

Foto: tanjug.rs