Vučić: Nadam se da ćemo vanredno stanje ukinuti pre kraja meseca

113
Foto: Tanjug

NADAM SE, NE PROGNOZIRAM, DA ĆEMO VANREDNO STANJE UKINUTI PRE KRAJA MESECA

Narednih 10 dana je ključno, do 20. aprila rešava se sudbina našeg odnosa prema virusu korona, rekao je danas u Nišu predsednik Aleksandar Vučić i poručio da je sada disciplina građana najvažnija.

“Do 20. aprila rešava se sudbina našeg odnosa prema ovom virusu i zato je potrebna najveća disciplina”, porucio je Vučić.

Vučić:Osnovna lekarska plata za april biće 105.000 dinara

Osnovna plata  lekara za april biće 105.000 dinara, a medicinskih sestara i tehničara između 58.000 i 60.000 dinara, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučića, te ponovio da država ostaje pri stavu da ne smanjuje plate u javnom sektoru.

U obraćanju građanima iz Niša, Vučić je rekao da uprkos krizi izazvanoj virusom korona on vidi “svetlo na kraju tunela” za našu zemlju i da će se sada država sve više baviti spasavanjem ekonomije.

Razumem kampanju u HR i tajkuna u SRB, treba to sportski shvatiti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da razume kampanju koja se vodi protiv njega I Srbije u Hrvatskoj, jer Srbija mnogo brže napreduje.

Vučić kaže da bi I on možda tako reagovao, I da te napade treba prihvatiti sportski.

Vučić: Smatrao sam da je važno da obavestim javnost

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je smatrao da je važno da obavesti javnost da je njegov sin Danilo zaražen korona virusom.

Vučić je podsetio da pre dva meseca, kada se on nije dobro osećao, nije želeo da obaveštava javnost, ali da su potom društvene mreže bile pune vesti o tome, te da je sada shvatio da treba da obavesti javnost o zdravstvenom stanju sina, u jednoj rečenici.

Naši covid kapaciteti na izmaku,pripremamo nove,i privremene

Kapaciteti naših covid bolnica su na izmaju, ukazao je danas predsednik Aleksandar Vučić i najavio da se moraju pripremati dodatni kapaciteti privremenih bolnica.

Zbog toga je, ističe, doneta odluka da bolnica u Leskovcu postaje kovid bolnica, kao i kompletna nova zgrada KC Niš, izuzev Urgentnog centra.

Vučić: Posle razgovora sa Makronom, FRA salje 5.000 lekova

Predsednik Aleksandara Vučić preneo je danas da će u Srbiju, kao pomoć iz Francuske stići 5.000 lekova farmaceutske kompanija “Sanofi” iz te zemlje.

Vučić se na tome zahvalio predsedniku Francuske Emanuelu Makronu.

NAJPOŽRTVOVANIJE U BORBI PROTIV KORONE ODLIKOVAĆU VANREDNO 29. JUNA NA VIDOVDAN

NAREDNIH 10 DANA KLJUČNI, DO 20. APRILA SE REŠAVA NAŠA SUDBINA U BORBI PROTIB VIRUSA, ZATO DISCIPLINA SADA NAJVAŽNIJA

ČAIR PUN, ODREDILI SMO OBJEKTE U NIŠU ZA DODATNE PRIVREMENE BOLNICE, A NA KRAJU I KASARNU I HOTEL NAIS I DRUGE…

NAŠI KAPACITETI ZA COVID BOLNICE SU NA IZMAKU

29 KLINIČKIH RESPIRATORA I 20 NEINVAZIVNIH DOPREMILI SMO NIŠU U POSLEDNJIH MESEC DANA

Izvor: Tanjug

Foto: tanjug.rs