Antić: Snabdevanje električnom energijom stabilno, pojačano za Kovid bolnice

65
Novi Sad, 12. aprila 2020. - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antic je danas obisao Nacionalni dispecerski distributivni centar EPS- Distribucija u Novom Sadu, a sa njim su bili i gradonacelnik Novog Sada Milos Vucevic i v.d. direktora EPS Milorad Grcic. Foto TANJUG / EPS / DANILO MIJATOVIC / an

U novonastalim okolnostima posebno je važno da svi potrošači imaju stabilno snabdevanje električnom energijom, a posebno su pojačani pravci snabdevanja za Kovid bolnice koje će u svakom momentu imati sigurno napajanje, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je danas obišao Nacionalni dispečerski distributivni centar EPS-Distribucija u Novom Sadu, a sa njim su bili i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i v.d. direktora EPS Milorad Grčić.

Antić je rekao da je prilikom obilaska još jednom stavljeno u prvi plan to da je važno da oni koji rade na tako osetljivom mestu imaju sva neophodna zaštitna sredstva, da se vodi računa o dezinfekciji prostora i zdravlju zaposlenih.

“Oni rade veoma odgovoran posao i ovom momentu je to od ključnog značaja za život u Srbiji. Iz ovog dispečerskog centra upravlja se celim distributivnim sistemom u zemlji, i odavde se obezbeđuje da imamo sigurnost snabdevanja električnom energijom”, rekao je ministar.

Antić je istakao da je posebno važno da se sačuva i proizvodnja i transport električne energije, odnosno da svi važni potrošači imaju stabilno snabdevanje energijom.

To je posebno važno za zdravstvene ustanove, jer se ne sme dozvoliti da tu imamo bilo kakav prekid u snabdevanju, poručio je Antić.

On je pohvalio sve koji rade održavanje sistema i u distributivnim centrima ističući da napornim radom obezbeđuju nam da imamo energetsku stabilnost.

“Posebno su pojačali sve pravce snabdevanja vezano za Kovid bolnice, za njih smo to posebno utvrdili i mogu biti sigurni da će imati u svakom momentu sigurno napajanje električnom energijom”, rekao je ministar Antić.

Naveo je da EPS nastavlja sa ključnim projektima i investicijama i da su u toku su važna projekta- tri velike 110 kV trafo stanice u Aranđelovcu, Gornjem Milanovcu i Tutinu.

Antić je dodao i da je situacija u Novom Sadu što se snabdevanja tiče stabilna, da nije bilo ozbiljnijih kvarova i da dežurne službe otklanjaju nedostatke u svakom trenutku.

Foto: tanjug.rs