Biramo „Najlepšu baštu Novog Sada”

109

Akcija „Najlepša bašta Novog Sada”, koja je 2019. prvi put uspešno realizovana, nastavlja se i ovog proleća u Novom Sadu.   Medijski pokrovitelji su “Dnevnik”, „Novosadska televizija” i „Kolor pres grupa”, a od ove godine akcija se organizuje u saradnji i sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

– Kada se priča o bašti i vrtu prva asocijacija je na francuske parkove i vrtove koji su raskošnog stila i izražene simetrije – poručio je direktor novosadskog ogranka Francuskog instituta u Srbiji Vladimir Marinković. – U Fracuskoj uređenje vrtova ima veliku tradiciju. Pariz je čuven po tome. Smatram da je interesantno da vidimo kako danas izgledaju francuski vrtovi pojedinaca, kako se neguju i koliko se razlikuju od vrtova sa ovih prostora. Francuski institut u Novom Sadu, takođe, ima svoj vrt koji ćemo predstaviti na ovogodišnjem konkursu. S obzirom da tokom trajanja pandemije virusa korona uglavnom boravimo u svojim domovima i vrtovima, verujemo da je pravi trenutak da još jednom pokažemo koliko je vreme koje ulažemo u naš dom značajno.

Bašta je najlepši kutak svakog doma i zato pozivamo naše sugrađane da nam pokažu bašte na koje su tako ponosni, a da pri tome imaju šansu da osvoje vredne nagrade (seme, sadnice, saksije i drugo).

Žiri će, kao i prethodne godine, činiti poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija.

Predlozi se mogu slati od 15. aprila do 15. juna putem mejl adrese: najlepsabasta­gmail.com, a sve predloge ćemo objaviti

u medijima (“Dnevnik” – dnevnik.rs, Novosadska TV, nshronika.rs, nadlanu.com).

Podsećamo, prošlogodišnja pobednica bila je Elizabeta Carević iz Sremske Kamenice, koja je osvojila vikend-putovanje u Opatiju u hotelu “Grand hotela Adriatik”„.

Foto: ilustracija pixabay