“Novi Sad: JKP Tržnica” neće naplaćivati zakup tezgi dok pijace ne rade

92

Nakon zatvaranja svih novosadskih pijaca na neodređeno vreme, Javno komunalno preduzeće “Tržnica” iz Novog Sada saopštilo je da se zakup tezgi na pijacama neće naplaćivati dok pijace ne rade, kako prodavci i proizvođači kojima je to bio jedini izvor prihoda ne bi bili u strahu za svoju budućnost. Između ostalog, na Kvantaškoj pijaci dnevna akontacija se ne naplaćuje, a neiskorišćena akontacija će biti preneta na period kad pijaca počne sa radom. …
Redovni zakupci na pijacama mogu da predahnu jer Javno komunalno preduzeće “Tržnica” neće naplatiti zakupninu u vanrednom stanju. Rezervacije prodajnih mesta koje su neiskorišćene dok pijace ne rade biće prenete u istom trajanju na period kada pijace budu radile.

Poslovni prostori i manji montažni objekat unutar pijaca oslobađaju se plaćanja zakupnine za april i ostale mesece u kojima pijace neće raditi, takođe, objekti koji imaju ulaz sa ulice i trenutno rade, oslobađaju se plaćanja zakupnine za 20 odsto manje.

„Od toga da, svi oni koji sad ne koriste pijacu ne plaćaju ništa, ono što su uplatili rezervacije unapred one i važe kad jednog dana ponovo pijaca počne da radi, znači ovaj prekid im se neće računati da su iskoristili jer mislimo da nije pooštreno da im se računa, pa do onoga najmanjeg popusta 20 procenata za zakupninu lokala koji trenutno rade. Na preporuku Gradskog veća i Kriznog štaba Novog Sada i njihovog sistema donela dve značajne odluke jedna odluka je da smo od petka na našem sajtu počeli da oglašavamo sve svoje zakupce koji to hoće koji tu robu drže i gde se ta roba može direktno kupiti faktički da ih predstavimo Novosađanima da bi Novosađani lakše došli do njih“, rekao Dušan Bajić, direktor JKP „Tržnice“ Novi Sad.

Zarad lakšeg i bržeg informisanja kako zakupaca tako i građana, Javno komunalno preduzeće “Tržnica” Novi Sad poziva svoje registrovane zakupce prodajnih prostora da na adresu elektronske pošte, pošalju svoj asortiman, broj telefona, adresu za preuzimanje robe i link za poručivanje, kako bi objavili na svojoj internet stranici.

Foto: ilustracija pixabay