Meštani Laćarka raduju se završetku radova na izgradnji vrtića

79

Iako je proglašeno vanredno stanje i ograničeno je vreme kretanja, neki radovi ni u ovakvim uslovima ne staju. U selu Laćarak brojni su radovi koji se tiču infrastrukture, a najbitniji su svakako radovi na izgradnji vrtića čije privođenje kraju meštani Laćarka željno iščekuju.
Izgradnju vrtića čiji će kapacitet biti 180 dece finansiralo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Radovi na izgradnji novog objekta vrtića ne jenjavaju ni tokom proglašene epidemije, radnici koriste povoljne vremenske uslove te se tako radovi izvode brže nego što je to planirano. Meštani Laćarka prate tok izgradnje i pozitivno komentarišu brzinu izgradnje i željno iščekuju završetak istih.

Zamenica gradonačelnika Grada Sremska Mitrovica Svetlana Milovanović, istakla je značaj ovog vrtića i činjenicu da nakon njegove izgradnje neće više biti liste čekanja. Oba objekta vrtića, i stari i novi, biće u funkciji, pa će tako sva deca biti na istom mestu. Zbog brzine izgradnje očekuje se da će vrtić biti završen i pre planiranog roka.

Radove na izgradnji vrtića finansirala je Svetska banka i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja a oni iznose 96 miliona dinara.