Nabavka pumpi za rešavanje pritiska vode u Zrenjaninu

67
Foto: EPA

Grad Zrenjanin će od sledeće nedelje krenuti sa nabavkom i ugradnjom pumpi za vodu, kako bi rešio problem sa pritiskom vode u pojedinim stambenim zgradama, saopštio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Dodaje da postrojenje funkcioniše bez ikakvih problema.

“Od sledeće nedelje krećemo sa nabavkom dodatnih pumpi i pojačivača za oko 30 zgrada u Zrenjaninu, u kojima na višim spratovima postoji problem sa manjim pritiskom u vodosnadbevanju”, naveo je Janjić.

Kako dodaje, pokreće se postupak javne nabavke za sve neophodne pumpe i prateću opremu, a Grad će pronaći način da sve to finansira, kako bi to obavili u što kraćem roku, navedeno je u saopštenju Grada Zrenjanina.

Prema Janjićevim rečima, tehnički je moguće rešavati do četiri ulaza u stambene zgrade sa jednom pumpom, a to će biti primenjeno na lokacijama na kojima je izvodljivo.

Janjić podseća na rezultate analiza Zavoda za javno zdravlje koje su pokazale da kvalitet vode zadovoljava sve standarde zdrave pijaće vode, kao i da je pokrenuta procedura skidanja zabrane na upotrebu vode, koja traje minimum 30 dana.