Novi Bečej: Paketi za 3.345 penzionera do kraja nedelje

128

Do kraja nedelje biće podeljeni paketi jednokratne pomoći u vidu prehrambenih proizvoda i osnovnih sredstava za higijenu namenjeni za 3.345 penzionera koji imaju primanja manja od 30.000 dinara.
Predsednik opštine Saša Maksimović najavio je i podelu paketa pomoći za 750 socijalno ugroženih, koja će početi u narednih desetak dana, a koju finansira opština.

“Svi koji ispunjavaju uslove dobiće paket. Imali smo nekoliko primedbi od ljudi koji ispunjavaju uslove, a nisu dobili paket. Zapisali smo njihove podatke, proveravamo ih i niko neće biti oštećen”, rekao je Maksimović.

Podelu paketa penzionerima pored volontera Crvenog krsta Novi Bečej i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Miloševo, podržali su i radnici “Komunalca”, a prema rečima direktora tog javnog preduzeća Vladimira Radišića, za podelu paketa angažovane su tri ekipe.

“Mi smo se odazvali pozivu da podelimo pakete najstarijim sugrađanima i pored obimnog posla koji trenutno imamo, jer radimo dezinfekciju ulica, prodavnica, pošte i ostalih javnih objekata. Radimo i košenje trave na javnim površinama koje je sada u punom zamahu, a tu je i održavanje groblja pred Uskrs“, rekao je Radišić.

Zaključno sa 11. aprilom u opštini Novi Bečej nema potvrđenih slučajeva zaraze virusom Kovid-19.