Počela podela paketa za kikindske penzionere

87

U Kikindi je počelo pakovanje i distribucija paketa pomoći penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara. Tako će 8.500 penzionera dobiti pakete koje su pored Gradske uprave Kikinda, obezbedili Vlada Vojvodine i brojne kompanije. Pakete pakuje više od 200 kikindskih volontera.
Hala sportskog centra ”Jezero” u Kikindi sada je postala privremeni magacin sa skladištenom hranom i hemijskim preparatima, koje više od 200 kikindskih volontera pakuje u kutije, a priprema za distribuciju penzionerima. U narednih nedelju dana predviđeno je da pakete pomoći dobije 8.500 starijih sugrađana kojima su penzije niže od 30.000 dinara. U akciju pakovanja i distribucije uključili su se sportisti, kao i drugi mladi ljudi spremni da pomognu penzionerima.

“Drage volje smo došli da pomognemo, ovo mi jako puno znači, drago mi je što se okupio veliki broj ljudi. Pozvao bih da dođu oni koji mogu da pomognu, da što pre napravimo pakete i da ih uručimo”, kaže Slavko Miškov, rukometaš “Kikinde Grindex”.

“Pre svega, ovo je lično zadovoljstvo i lep je osećaj pomoći drugima. Nije ništa teško, ima nas zaista puno, tako da mi sve to lagano radimo”, nadovezao se i Duško Petrov, reprezentativac Srbije u streljaštvu.

Prvi deo paketa sačinjen je od prehrambenih namirnica, dok je drugi deo namenjen kućnoj hemiji. U njemu se nalazi kilogram brašna, kilogram šećera i litar jestivog ulja. Dva pakovanja testenine, dve konzerve sardine, dve konzerve mesnog nareska, pakovanje keksa i pakovanje slanih štapića. U drugom delu je litar alkohola, komad sapuna, šampona, komad deterdženta i praška za veš. Takođe, u svakom paketu nalaziće se i jedna zaštitna maska.

“Ovim putem želimo da zahvalimo našim najstarijim sugrađanima koji su svakako podneli veliki teret ove situacije i koji još uvek podnose, s obzirom na njihove godine i nemogućnost nabavke potrebnih namirnica. Kao što se radi u drugim gradovima, tako je u Kikinda deo jedne velike akcije pomoći penzionerima”, ističe Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Nabavku hrane i hemijskih proizvoda podržala je Vlada Vojvodine, koja je zajedno sa Gradskom upravom Kikinda, kao i velikim brojem kompanija, obezbedila neophodne namirnice.