Gradonačelnik Zrenjanina izašao iz kućne izolacije

62

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegovi saradnici, zamenik Saša Santovac i pomoćnici Simo Salapura, Dragan Ćapin i Duško Radišić izašli su juče iz kućne izolacije. Gradonačelnik je odmah sazvao sednicu Gradskog štaba za vanredne situacije, na kojoj je razmatrano aktuelno stanje na području grada.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin dr Zdravko Ždrale ocenio je da je epidemiološka situacija u gradu stabilna i pod kontrolom. On je saopštio da je u protekla dva dana testirano 50 pacijenata sa teritorije srednjeg Banata na prisustvo koronavirusa i da su prekjuče registrovana dva nova pozitivna slučaja. Svi juče testirani pacijenti negativni su na prisustvo virusa, što je, po rečima Ždrala, najbolji znak da je situacija stabilna i pod punom kontrolom.

Direktorka Doma zdravlja Zrenjanin dr Gordana Đurić rekla je da ambulanta u naselju Zeleno polje funkcioniše kao Centar za respiratorne infekcije i da prima isključivo pacijente s respiratornim tegobama. Radno vreme centra je svakog dana od 7 do 22 časa, i lekari po prijemu pacijenata obavljaju trijažu i indukuju da li je potrebno testiranje na prisustvo koronavirusa.

Predstavnik Policijske uprave u Zrenjaninu je rekao da je bezbednosna situacija u gradu dobra, da nema puno poziva građana i da se beleže samo sporadična kršenja propisanih odluka Vlade Republike Srbije, uglavnom u periodu do 21 čas.

Gradonačelnik Janjić je na sednici najavio da se priprema novi kontigent pomoći penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara i socijalno ugroženim građanima, koji Grad Zrenjanin finansira iz sopstvenih buyetskih sredstava i uz učešće donatora. Podela drugog paketa pomoći uslediće u naredne dve-tri nedelje.