Kako izgleda unutrašnjost Infektivne klinike KCV-a gde se leče najteže oboleli od virusa korona

67

Infektivna klinika Kliničkog centra Vojvodine prva je zdravstvena ustanova u Srbiji koja je počela da se bori sa novim virusom korona, a ta borba traje skoro 40 dana.

Desetine lekara, sestara i drugog medicinskog i nemedicinskog osoblja u smenama koje traju i po 24 sata, čine sve što znaju i umeju da sačuvaju živote obolelih od Covid-19, a na Infektivnoj klinici smešteno je i 11 pacijenta koji su trenutno na respiratoru.

Proteklih nedelja su izgubili i 11 pacijenata koji su svi bili na respiratorima, a koji su pored virusa korona imali i druga oboljenja, ali istovremeno je i nekoliko obolelih skinuto sa mehaničke ventilacije i još više njih već otpušteno ili prebačeno na Novosadski sajam, gde su i drugi lakše oboleli pacijenti.

Zdravstveni radnici svaki dan sate i sate provode u opremi koja ih štiti od opasnog virusa, tako da njihovo radno mesto nije prostor koji bi trebalo da obilaze mediji.

Uz saglasnot i zahvaljujući KCV-u i Pokrajinskoj vladi, kako bi građanima bilo omogućeno da vide šta se dešava na prvoj liniji borbe, 021.rs je ekskluzivno dobio fotografije sa Infektivne klinike, koje objavljujemo u foto galeriji u nastavku: