Ministar Vulin: Zahvalnost preduzeću “Millenium Team” na donaciji

98

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=KMo491gpXjI[/embedyt]Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je Prihvatni centar u Obrenovcu. Tom prilikom izrazio je zahvalnost kompaniji “Millennium Team” na donaciji objekta za smeštaj migranata.

Ministar odbrane i šef Radne grupe za migracije Aleksandar Vulin obišao je Prihvatni centar u Obrenovcu, gde su prošireni kapaciteti za smeštaj migranata, a novi objekat na tom prostoru donacija je preduzeća „Millennium Team“. Ministar Vulin je nakon obilaska izrazio zahvalnost preduzeću „Millennium Team“ koje je u ovim teškim vremenima našlo načina da pomogne.

– Ovde će biti smešteni migranti i to jeste pomoć migrantima, ali na prvom mestu to je pomoć svim građanima Srbije. Da oni nisu smešteni ovde, da nisu smešteni u našoj kasarni, da nemaju odgovarajuće uslove koje im je obezbedio „Millennium Team“ oni bi danas bili ovde na ulicama naših gradova, oni bi danas negde predstavljali bezbednosni i zdravstveni rizik za svakoga od naših građana. Na ovaj način mi omogućavamo da oni nesmetano provode svoje vreme, ali i da mi budemo na svaki način zaštićeni i da ni jedan građanin Srbije ne bude zdravstveno ili bezbednosno ugrožen – istakao je ministar Vulin.

Ministar odbrane je zahvalio svim onim preduzećima koja prepoznaju da je sada trenutak kada treba pomoći.

– Sada nam je potrebna pomoć, neće nam biti potrebna pomoć kada sve ovo prođe. Zaista sam zahvalan preduzeću „Millennium Team“ zbog toga što se našao ovde i što je došao da pomogne Ministarstvu odbrane, Komesarijatu za izbeglice, svojoj zemlji, svojim građanima, time što nam je omogućio da obezbedimo adekvatan smeštaj za migrante – naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije obezbeđuje sve migrantske kampove i vodi računa da ih niko ne napusti.

– Za sve migrante u našoj zemlji je uspostvaljen dvadesetčetvoročasovni karantin dokle god ova opasnost ne prođe. I zahvaljujući ovakvim donacijama, mi smo u stanju da to uradimo humano, bezbedno, ali svakako na prvom mestu vodeći računa o tome da građani Srbije nikada i ni na koji način ne budu ugroženi – zaključio je ministar Vulin.

Govoreći o donaciji, generalni direktor preduzeća “Millennium Team” Stojan Vujko istakao je da je zadovoljstvo i čast pomoći državi tokom pandemije.

–  “Millennium team” kao društveno odgovorna kompanija donirala je Vojsci Srbije odgovarajući smeštaj za potrebe migranata. Veliko zadovoljstvo i čast nam je  da tokom pandemije možemo na bilo koji način da pomognemo državi.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić izrazio je iskrenu zahvalanost ministru Vulinu za svu podršku koju godinama pruža Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije, kao i Vojsci Srbije koja se, kako kaže, dobro snašla u poslovima obezbeđenja migrantskih centara.

– Mnogo sam srećan zbog činjenice što od 8.800 ljudi, koliko ih u ovom momentu imamo u centrima, za sada niko ne pokazuje nikakve simptome i što nemamo nikakav problem. To je pokazatelj svih onih mera koje smo krenuli da preduzimamo od kraja februara. Mi smo se praktično prvi u Srbiji izolovali – poručuje Cucić dodavši da u nekim od migrantskih centara izolacija traje već 32, a negde 46 dana.

Tokom obilaska Prihvatnog centra u Obrenovcu, ministar Vulin razgovarao je i sa pripadnicima Vojske Srbije koji obezbeđuju taj centar. Kako je istakao komandir snaga za obezbeđenje Prihvatnog centra Obrenovac major Rade Lukić, taj centar 24 časa obezbeđuju pripadnici Vojne policije.

– Kontrolišemo ulazak-izlazak ljudi u Prihvatni centar Obrenovac i pružamo pomoć Komesarijatu za izbeglice i Ministarstvu unutrašnjih poslova. Naglasio bih da do sada nismo imali nikakvih problema i da sa njima imamo odličnu saradnju – rekao je major Lukić.

“Millennium team” od osnivanja u okviru svoje osnovne delatnosti bavi se izgradnjom hidrotehničkih objekata, infrastrukturnih objekata i gasovoda, kao i društveno odgovornim i humanitarnim radom.