Od utorka podela prehrambenih paketa za korisnike Narodne kuhinje

66

Crveni krst Subotice će u utorak, 21. aprila, započeti podelu prehrambenih paketa za 1.200 korisnika programa Narodne kuhinje.

Nakon što je Gradski štab za vanredne situacije, kao jednu od mera u sprečavanju i suzbijanju epidemije novog korona virusa, doneo odluku da Narodna kuhinja obustavi distribuciju toplih obroka, Crveni krst Subotice započeo je aktivnosti na obezbeđivanju paketa socijalno ugroženim sugrađanima. Nova serija paketa za preko hiljadu korisnika polako se kompletira, a distrubcija će početi odmah nakon vaskršnjih praznika.

Pakete ćemo distribuirati po mesnim zajednicama u periodu od 21. do 23. aprila. Ovo je praktično nastavak akcije koja je prilagođena vanrednom stanju, s obzirom na to da smo pre nepunih mesec dana opskrbili oko 1.200 naših korisnika sa paketima koje sadrže osnovne životne namirnice dovoljne za jednomesečni period – kaže Miodrag Varo, koordinator programa Narodne kuhinje i stručni saradnik u Crvenom krstu Subotica, dodajući da će se novi paketi obezbeđivati koliko god vanredno stanje bude trajalo, te da korisnici ne treba da brinu da će ostati bez namirnica.

Prema planu podele prvog dana, odnosno 21. aprila, paketi će biti isporučeni u mesne zajednice Palić, Radanovac, Hajdukovo, Nosa, Bački Vinogradi, Šupljak, Verušić, Višnjevac, Čantavir, Bačko Dušanovo, Novi i Stari Žednik. Već narednog dana distribucija se nastavlja u Maloj Bosni, Đurđinu, Mišićevu, Bajmoku, Tavankutu, Ljutovu, Malom Bajmoku, Novom Selu, Zorci i Kelebiji.

Paketi za socijalno ugrožene stanovnike gradskih naselja Makova sedmica, Željezničko naselje, Peščara, Aleksandrovo, Bikovo, Dudova šuma, Centar 1, 2 i 3, Kertvaroš i Mali Radanovac biće isporučeni sledećeg četvrtka, 23. aprila.