Ciklonizacija večeras počinje da prska komarce

77
Foto: Dnevnik.rs

Novosadska „Ciklonizacija“ prethodnih dana je počela prve tretmane u okviru ovogodišnje sistemske akcije zaštite zdravlja građana od komarca. Kako navode iz ovog preduzeća u prethodnih nedelju dana izvedeni su tretmani protiv larvi i odraslih komaraca u podrumima stambenih zgradana Novom naselju, koje su pod vodom, a večeras će biti izvedeni i prvi tretmani protiv odraslih komaraca na otvorenom, u blokovima na Novom naselju.

– Iako je većina kapaciteta „Ciklonizacije“ angažovana prethodnih mesec i po dana u sprovođenju dezinfekcije, odnosno mera zaštite zdravlja i života Novosađana od korona virusa, naši stručnjaci redovno su pratlili i stanje sa krpeljima i komarcima, objašnjava Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću „Ciklonizacije“.

Prema njegovim rečima, bez obzira na varedno stanje i opasnost od širenja korona virusa, ovo preduzeće nikako nije smelo da zapostavi aktivnosti na programima zaštite zdravlja građana od komaraca i krpelja, koji takođe prenose opasne zarazne bolesti.

– Naše ekipe već mesec dana prate i stanje sa komarcima i krpeljima na teritoriji Grada Novog Sada. Prati se vodostaj Dunava i stanje na kanalima, temperature i očekivana izvorišta komaraca. Za sada je primećeno da su aktivirana pomenuta izvorišta iz zgrada na Novom Naselje i zato je ekspresno reagovano, kako bi se sprečilo širenje problema, objašnjava Aćimović.

Ova akcija obuhvatiće blokove oko ulica Mileve Marić, Bate Brkića, Seljačkih buna i okoline.
Takođe, navodi Aćimović, već od sutra kreće monitoring krpelja svih uređenih zelenih javnih površina u gradu i prigradskim naseljima. Na osnovu rezulata ovog monitoringa, već u narednih nekoliko dana, može se očekivati i serija tretmana protiv krpelja.

Izvor: Tanjug