Volonteri Crvenog krsta dopremili 30 tona potrebština Subotičanima

71
Foto: RTV

Volonteri subotičkog Crvenog krst utrošili su u prethodnih mesec dana vanrednog stanja oko četiri hiljade sati na dopremanju ukupno trideset tona potrepština starijima od šesdeset i pet godina. Nisu samo stari ciljna grupa ove organizacije koja pomaže paketima hrane i higijene i socijalno ugrožene, korisnike Narodne kuhinje, ali i putnike koji se tokom policijskog časa zateknu na granici.

Irena Kolar jedna je od oko hiljadu i petsto građana Subotice starijih od šesdeset i pet godina do kojih je u poslednjih mesec dana stigla volonterska ekipa Crvenog krsta Subotica sa neophodnom hranom, lekovima, sredstvima za higijenu.

“Jako mi puno znači jer ne bih mogla”, kaže ona.

Svima njima na raspolaganju je između dvadeset i dvadeset i pet volontera dnevno.

“Iskustva su prijatna i lepa. Zahvalnost ljudi je prepoznatljiva, vidi se. To znači, na neki način, a verujem i mojim kolegama, je motivacija za dalji rad“ , kaže jedan od volontera, Miloš Vučković.

Crveni krst je u saradnji sa Centrom za socijalni rad distribuirao i oko tri stotine paketa socijalno ugroženima, dok je za potrebe Narodne kuhinje umesto kuvanog obroka obezbeđen mesečni paket namirnica, za hiljadu i dve stotine korisnika.

“Ti volonteri darovali su našim sugrađanima oko četiri hiljade volonterskih sati u poslednjih mesec dana, naša vozila su prešla oko četiri hiljade kilometara i da smo isporučili preko trideset tona prehrambenih artikala našim najugroženijim sugrađanima“, ističe sekretar Crvenog krsta Subotica Siniša Trajković.

Za sve one koji su se iz raznih razloga tokom policijskog časa našli na granici obezbeđeno je u proteklih mesec dana oko dve stotine osamdeset lanč paketa.

Izvor: RTV