Bečej: Pomoć za raseljena lica sa Kosova i Metohije

70
Foto: RTV

Dvadeset i četiri najugroženije porodice u opštini Bečej, koje spadaju u kategoriju izbegličkih i raseljenih lica, dobile su pakete pomoći koje su obezbedili Pokrajinska vlada i Fond za pomoć izbeglim, raseljenim i prognanim licima AP Vojvodine.

Higijensko-prehrambeni paketi mahom su dodeljeni socijalno-ugroženim porodicama sa Kosova i Metohije. Među njima je Nuhi Husein, koji sa suprugom i šestoto dece, stanuje u Bačkom Petrovom Selu.

“Mojoj porodici mnogo znači ovaj paket. Došli smo iz Gnjilana i momentalno živimo ovde, nevladina organizacija nam je obezbedila kuću. Imamo šestoro dece”, kaže Husein.

Pomoć je stigla kod porodice Mustafe Ace, koja se, pre nekoliko godina, u najveće selo bečejske opštine doselila iz Uroševca.

“Ovaj paket nam mnogo znači jer nikad nismo dobili nikakvu pomoć. Ne radimo nigde. Socijalno smo ugroženi. Naša porodica je četvoročlana, supruga i ja imamo dvoje dece”, rekao je Mustafa.

Paketi pomoći isporučeni su na kućne adrese porodica u Bačkom Petrovom Selu, Bačkom Gradištu i Bečeju.

“Reč je po porodicama koje primaju neka od socijalnih davanja, zatim višečlanim i porodicama starijih lica, koje su u stanju socijalne potrebe. Uglavnom su došli sa Kosova i Metohije i vode se kao raseljena lica”, istakao je Dragoljub Milinkov, poverenik Komesarijata za izbeglice i migracije u Bečeju.

U akciji podele učestvovali su volonteri Crvenog krsta i Mobilnog tima Štaba za vanredne situacije opštine Bečej, a logističku pomoć obezbedila je lokalna samouprava.

Izvor: RTV