Fruška gora bez izletnika za praznike

86

Foto: Pixabay

Iako ovoga puta prvomajske praznike nećemo proslaviti na Fruškoj gori, koja je inače jedno od omiljenih izletišta građana Vojvodine, bez obzira na vanredne okolnosti, radnici nacionalnog parka, u susret novoj sezoni, počeli su da uređuju izletišta.

Više od 40 izletišta Nacionalnog parka Fruška gora spremno će dočekati izletnike u predstojećoj sezoni. U pitanju su lokaliteti za koje je procenjeno da su najbezbedniji i pogodni za boravak i odmor, a radovi su obuhvatili košenje, popravku i postavljanje mobilijara i dečjih igrališta.

“U periodu vanrednog stanja, kad nije bila zabrana kretanja, imali smo mnogo posetilaca, izletnika na Fruškoj gori, nakon toga bilo je raznoraznih situacija, većih i manjih grupa, mi smo zajedno sa policijom asistirali, radili svoj deo posla. Nakon odlaska posetilaca, bilo je to nažalost mnogo smeća, mi smo sakupljali, odnosili to sve i ponovo vršili popravku svega toga“, rekao je Dragan Vidović iz NP Fruška gora.

I dok nesavesni građani bacaju otpad na planini, oni koji borave u vikend-naseljima susreću se sa problemom odnošenja otpada, zbog čega je započeta i akcija Nacionalnog parka, opštine Irig i grada Sremske Mitrovice, tokom koje im se uručuje adekvatna ambalaža za njegovo odlaganje.

Izvor: RTV