Nedimović kandidat za gradonačelnika Sremske Mitrovice

58

Foto: RTV Pančevo

Prvi čovek Gradskog odbora SNS u Sremskoj Mitrovici, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da je i on jedan od kandidata za novog gradonačelnika jedinog sremskog grada.

Na konferenciji za novinare Branislav Nedimović je rekao da je Lista Aleksandar Vučić – za našu decu na lokalnim izborima osvojila tri puta više glasova nego sve ostale liste zajedno pa će ova lista u gradskoj skupštini imati 42 od 61 odbornika.

Nedimović se zahvalio biračima koji su poklonili poverenje SNS, ali i svim akterima na političkoj sceni.

“Zahvalio bih se svima što su shvatili da je bojkot izbora potpuno besmislen i što su pokazali da je sa 58 odsto izašlih birača Sremska Mitrovica visoko demokrtsko društvo koje zna šta znače izbori i šta pravo na glas znači za svakog građanima”, rekao je Nedimović i podsetio da prva sledeća lista ima četiri puta manje glasova od SNS.

“Zahvaljujem i listama koje su ostale iza nas, zahvaljujem što su doprineli demokratskoj i fer borbi što su odbacili bojkot kao način rešavanja problema na političkoj sceni Sremske Mitrovice i Srbije” dodao je on.

Nedimović je rekao da postoje tri kandidata za novog gradonačelnika Sremske Mitrovice, a uz njega, to su dosadašnji poslanik u Skupštini Vojvodine Dmitar Stanišić i dosadašnja zamenica gradonačelnika, Svetlana Milovanović.

On je rekao i da su tokom poslednjih 48 sati od opozicije već dobili indirektne i direktne poruke o želji da učestvuju u novoj vlasti, a kako je rekao, njegov stav je da SNS sama preuzme odgovornost za budućnost grada.

“Mislim da je sazrelo vreme da sami preuzmemo odgovornost za sve što se radi. Tako niko neće moći da se zakloni iza nas, a i ako budemo krivi, bićemo sami krivi za ono što se radi. To je dobro i za demokratiju jer imate opozicijju koja može da konstruktivno kritikuje sve, ako hoće. Ako je cilj da svi budu u vlasti, možemo i to probati, ali mislim da to nije dobro za demokratske vrednosti”, poručio je Nedimović.

Kako je ocenio, ne očekuje se da konstitutivna sednica gradskog parlamenta bude zakazana u narednih mesec dana.

Izvor: RTV