Predsednik Vucic započeo zvaničnu posetu Briselu – Nakon sastanka sa Ursulom fon der Lajen, predsednik Srbije sastao se i sa Oliverom Varhejijem

64

Foto: RTV Pančevo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je zvaničnu posetu Briselu sastankom sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Fon der Lajen je pred sastanak sa srpskim predsednikom  u sedištu Evropske komisije u Briselu ocenila da je to će biti važna prilika da se razgovara o reformama na EU putu i dugoročnom oporavku regiona.

Očekuje se da će teme razgovora predsednika Vučića i predsednice fon der Lajen biti podrška Evropske komisije Srbiji na putu evrointegracija i u borbi proti posledica COVID19, izveštaj o napretku koji Komisija sprema za jesen za Srbiju i sve zemlje u procesu pristupnjanja kao i evropski ekonomsko investicion paket za region.

Nakon sastanka sa predsednicom Evropske komisije, predsednik Srbije će se u istoj zgradi sastati i sa komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem.

Tokom popodneva Aleksandar Vučić razgovaraće i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom sa kojim se sasto i početkom nedelje u Beogradu.

Svoju posetu Briselu predsednik Srbije završiće oko 16 časova sastankom sa predsednikom Evropskog saveta Šarl Mišelom.