U Sremskoj Mitrovici dodeljene nagrade “Đak generacije”

65

Foto: Pixabay

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici upriličena je tradicionalna dodela nagrada “Đak generacije” za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola školske 2019/2020. godine. Ove godine njih 19 je dobilo nagrade, a grad na ovaj način želi da podstakne vredne učenike.

Najboljim osnovcima i srednjoškolcima za proteklu 2019/2020. godinu na teritoriji grada Sremska Mitrovica, uručene su nagrade “Đak generacije”. Nagrađeni učenici su se zahvalili na priznanjima i poručili da pored svog truda i rada ne bi uspeli bez podrške svojih nastavnika i roditelja.

Nagrada “Đak generacije” se sastoji od diplome i novčanog dela u iznosu od 20.000 dinara, a dobilo je ukupno 19 učenika. Zamenik načelnika Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Zoran Miščević je pohvalio učenike i istakao da Grad Sremska Mitrovica na ovaj način ceni njihov trudi i rad i stimuliše za dalje školovanje.

Tradicionalna dodela nagrada đacima generacije organizuje se svake godine na osnovu predloga Nastavničkog veća osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.