Deca uživala u radionicama NDKC

59

Foto: RTV Pančevo

Radionice u okviru programa manifestacije 63. Zmajevih dečjih igara pod nazivom „Da imam krila”, „Kocka do kocke”, „Ptica mrdalica” i „Perje” održane su između ponedeljka, 22. juna, i petka, 26. juna, u Novosadskom dečjem kulturnom centru – NDKC u Radničkoj ulici.

– Nazivima radionica smo se priključili Zmajevim dečjim igrama, čiji je ovogodišnji moto „Dignuće me skoro krila!” – kazala je direktorka Novosadskog dečjeg kulturnog centra Aleksandra Lukić. – Na taj način omogućili smo mali­šanima da se umetnički izraze i sebe zamisle s krilima. Tako smo podstakli njihovu maštu, da kreiraju i stvaraju.

Novosadski dečji kulturni centar ove godine smanjio je broj učesnika u svojim radionicama, ali uprkos tome, po direktorkinim rečima, interesovanje je bilo veće od kapaciteta, te je svakodnevno u njihove prostorije dolazilo oko 30 mališana.

– Tokom radionica bavili smo se letenjem i temama vezanim za let i zamišljali kuda bismo leteli i šta bismo sve videli kada bismo imali krila – objasnila je moderatorka radionica Ljubica Tan­kosić. – Uglavnom su dolazila deca koja su se prijavila na samom početku, ali su se novi mališani svakodnevno priklju­čivali. Neki od njih nas posećuju već godinama, dok one koje prvi put dolaze srdačno dočekujemo i upoznajemo.

Aktivnosti poput pomenutih, po rečima mališana, veoma su zanimljive i na maštovit način im ispunjavaju dan.