„DAN RAŠE POPOVA” Peri Zubcu nagrada za životno delo

64

Foto: Pixabay

Manifestacija “Dan Raše Popova” treći put priređena je na rođendan istaknutog književnika, publiciste i novinara Raše Popova (1933-2017) u njegovom rodnom mestu Mokrinu, bila je u znaku dece koja su mu bili najvernija publika.

Na literarnom konkursu “Kako se piše pesma?” na koji je pristiglo više od 300 radova iz svih krajeva Srbije i država sa prostora bivše Jugoslavije, za prva nagrada “Rašin šešir” ponela je Milana Čarkić, učenica četvrtog razreda Osnovne škole “Jovan Sterija Popović” iz Vršca.

Dobitnik nagrade “Raša Popov” za životno delo za izuzetan doprinos u stvaralaštvu za decu je Pero Zubac iz Novog Sada. Zubac je posle Ljubivoja Ršumovića drugi dobitnik ovog priznanja, a plaketu i novčanu nagradu uručio mu je predsednik MZ Mokrin Živko Ugrenović.

Zubac je rekao da je saznavši da je drugi dobitnik nagrade “Raša Popov”, nakon Ršumovića, ukazao da “Ima boljih, ali nema bližih”, te da je imao sreću da bude pobratim Miroslava Antića, a što se Raše Popova tiče, bio je urednik kultne televizijske emisije “Fazoni i fore”, u kojoj je bio pravi čarobnjak.

Izvor: Dnevnik.rs